Uzm. Dr. Menteş, “Balcalı bölgemizin candamarıdır”

BALCALI AYAĞA KALKARSA ADANA AYAĞA KALKAR

Sağlık Yayın: 09 Temmuz 2023 - Pazar - Güncelleme: 09.07.2023 13:49:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, yaşanan deprem sonrası hasar gören Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinin hizmete hazır hale getirilmemesine anlam veremediğini söyleyerek “Balcalı bölgemizin candamarıdır. Acil çözüm beklemektedir” dedi.

 

HASTANE KADERİNE TESLİM EDİLMİŞTİR

ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinin depremde hasar görmesi nedeniyle 21 Şubat’ta boşaltılma kararı alınarak hastaların Adana’daki diğer hastanelere dağıtıldığını hatırlatan Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, yaptığı açıklamada “Balcalı Hastanesi dağıtıldığı günden sonra en yetkili ağızlardan çözüm üretileceği söylenmesine karşın yaklaşık beş ay geçmesine karşın hala hiçbir çözüm üretilmemiş ve Tıp Fakültesi Hastanesi kaderine teslim edilmiştir. Hastane şu an neredeyse atıl durumda ve kapasitesinin yüzde onunda bir hizmet vermektedir. Yıllardır sadece Çukurova’ya değil doğu, güneydoğu ve hatta yurtdışına hizmet veren Balcalı Hastanesi kaderine terk edilmiş ve yok olmasına seyirci kalınmaktadır.”

 

BALCALI AYAĞA KALKARSA ADANA AYAĞA KALKAR

Başkan Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Deprem diğer yerler gibi olmasa da Adana'da da büyük hasar vermiştir. Büyük depremde Adana sağlık sistemi de maalesef hasar gördü. İlk depremlerde Seyhan Hastanesine bağlı Meydan Çocuk Hastanesi sonrasında ise Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi hasar gördü. Balcalı Hastanesi çalışmaz ise Adana sağlığı felç olur. Bugünlerde yaşananların bir nedeni de budur. Yoğun bakımlarımız ve yataklarımız doludur. Ameliyatlar ve hatta muayene olmak için bile aylarca beklenmektedir. Sadece ilimiz değil deprem bölgesi de sağlık çözümlerini Adana’da aramaktadır. Büyük bir değerimiz olan Balcalı ayağa kalkarsa Adana ayağa kalkar. Balcalı olmadan çözüm çok zordur. El ele verip bunu başarmak zorundayız.”

 

DEVLET YETKİLİLERİ, İŞ İNSANLARIMIZ VE HALKIMIZ BALCALIYA SAHİP ÇIKMALI

Son yıllarda Adana’nın gerilemeye devam ettiğinin altını çizen Başkan Uzm. Dr. Menteş, “Adana Havaalanımız ilimiz dışına taşınmaya çalışılmakta, demiryolu onarım atölyesi taşınmakta, fabrikalarımız kapatılarak başka bölgelere kaydırılmaktadır. Tüm bu Adana’nın gerilemesinde oluşturulamayan Adana Lobisi en azından üniversitemiz için oluşmalı, ayağa kalkmalı, valimiz, sağlık müdürümüz, iş insanlarımız ve halkımız ile birlikte hastanesine sahip çıkmalı ve çözüm üretilmelidir. Hedefimiz hastanemizi yeniden yapmak olmalı, onarım ile düzelecekse de bir an önce onarılmalıdır. Deprem gerçeği unutulmamalı, beklenen depremlere hazırlıklı olmak zorundayız.” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.